Monday, 29 May 2017

Advanced Whitening Gluta Drip putih kulit or u olls panggil AWGD yg tgh meletups2 ni. PROMO RAYA CANTIK RAYA

CANTIK RAYA 
Image may contain: 3 people, sunglasses and close-up

Image may contain: one or more people and close-up

Image may contain: text

No automatic alt text available.
No automatic alt text available.

Just nak share macam mana nk maintain kulit bagi putih sebualan sekali buat Whitening Gluta IV Drip settle. Benda ni la Mizz Ellyn dok duat dari 3 tahun lepas untill now tapi now dh jarang2 sikit laa Mizz Ellyn buat 2 bulan sekali ke 3 bulan sekali sebab busy xda masa sangat, tapi skin still bole maintain..


Cuma kalau nk gebu lagi kena buat kerap2 sikit la
macam sekarang ramai yg nak prepare nak cantik raya nanti. Bole la mula2 dari sekarang sebab sempat nak menggebus gebaskan kulit yg kusam dan malap tu hehe.. termasuk la Mizz Ellyn sekali ☺️
bukan apa Mizz Ellyn penat nak makan vitamin utk kulit sbb kena disiplin everyday nak kena makan baru ada result.. so kadang2 terlupa jugak kalau dh busy sampai dekat seminggu skip vitamin tu. Hancus program nak memutihkan kulit tu. Last2 bazir je beli2 tapi x makan.
So Mizz Ellyn memang suka Drip je senang lepas drip xyah fikir hari2 nk telan vitamin cantik kulit. Just telan vitamin utk healthy life je la.
Kalau nak cuba cara Mizz Ellyn bole la uollss tanya lebih lanjut and whatsapp dorang2 ni atau uollss bole tinggalkan contact number dalam ruang comment di bawah ni 😉👌
👇👇👇👇👇👇
📲MIZZ DANISYA 019-6354910
📲MIZZ NURIN 012-9409372
📲MIZZ LIESYA 018-3883747
📲MIZZ FIZA 011-12825902

No automatic alt text available.
🌸Suntikan Ketika Berpuasa, Batal Atau Tidak?
Ingat tak masa zaman sekolah rendah dan zaman sekolah menengah kita dulu..? Masa tu beberapa kali nama kita akan dipanggil untuk menghadap doktor atau jururawat di bilik kesihatan untuk menerima suntikan imunisasi lah, suntikan HPV lah (untuk student perempuan), suntikan BCG lah, dan macam2 jenis suntikan lagilah. Bayangkan kalau kita menerima suntikan tersebut ketika sedang berpuasa.. Batal ke idok puasa kita tu?
Dalam Fiqhus Sunnah oleh Syed Sabiq, menerima suntikan adalah diharuskan dalam bulan Ramadhan, tidak kira sama ada melalui otot, pembuluh darah, kulit dan seangkatan dengannya. Ini disebabkan, jalan kemasukan ubat ini tidak melalui jalan biasa iaitu melalui mulut.
Dalam Fatawa Muasirat, Dr. Yusuf al-Qaradawi mengatakan, “Sudah jelas pada kita bahawa suntikan dengan pelbagai cara serta penggunaan ubat sisip, semuanya bukan melibatkan makan dan minum. Maksud ketetapan syariat berkaitan puasa adalah jelas, iaitu tidak makan,tidak minum, serta meninggalkan nafsu syahwat. So, tak perlulah menyusahkan pengertian puasa dengan menokok tambah perkara2 yang tak dinyatakan oleh Allah.
Ibnu Hazmin berkata, “Tidak batal berpuasa dengan memasukkan ubat ke dalam telinga, hidung ataupun saluran kencing”. Walaupun begitu, Syeikh bin Jibreen memberi amaran apabila suntikan itu mengandungi bahan2 makanan vitamin mengenyangkan yang boleh menyegarkan pesakit dan bukannya ubatan, maka puasanya dihukum batal. Salam 1 Ramadhan.. 😊😊😊



Image may contain: 6 people, text
Image may contain: 5 people

Image may contain: text

Advanced Whitening Gluta Drip or u olls panggil AWGD yg tgh meletups2 ni 😘😘 . PROMO RAYA CANTIK RAYA
.
.
Sempat lagi utk putih nak raya ni 😊😊
.
Yang pasti quality produk, and tak semua brand sis ada .. Sis bukan asal boleh jual je jual. No dear, siapa pernah try and pernah consult dgn sis je tau mcm mana. Result mesti kebabom dgn harga mampu milik 😍😍😍
.
Sis cuma berharap cust sis cpt cntik menawan seperti diidamkan. Yang nak cantik bole datang buat consultation, sis akan tolong semampu sis. 🌹🌹 .
.
jom try Whitening Gluta DRIP 100% direct masuk darah terus,tak yah jauh pusing2 😁😁😁 Nk PUTIH,PINKISH, FLAWLESS, GEBU, HILANG JERAWAT DAN JERAGAT,TAMPIL LEBIH MUDA DAN BERTENAGA,CANTIK, HILANG PARUT, GLOWING, KURUS ,semua boleh! 😍
Post a Comment