Tuesday, 9 February 2016

BUANG BULU ROMA HINGGA KE AKAR NYA TANPA RASA SAKIT. KULIT LICIN & BERSIH

Tak dinafikan ramai di kalangan wanita juga punya bulu kaki yang lebat. Malah ada yang berbulu kerinting di betis membuatkan mereka segan dengan kaki mereka sendiri.   Bayangkan sekiranya anda memiliki rambut atau bulu roma terlalu lebat di kawasan yang tidak sepatutnya terutama di atas bibir yang menampakkan seperti misai, pada ketiak dan kaki?
Pasti hal ini menimbulkan rasa kurang senang apatah lagi bagi wanita yang gemar berdandan cantik dengan skirt atau gaun tanpa lengan. Sebenarnya memiliki bulu roma yang terlalu lebat atau berlebihan bukanlah sesuatu yang luar biasa.

Namun, bagi kebanyakan wanita mahupun lelaki, ia bagaikan satu mimpi ngeri dan amat memalukan. Tambah pula apabila ada wanita memiliki kaki yang cantik dan licin tanpa ditumbuhi seurat bulu atau ketiak yang bersih tanpa kesan hitam atau bekas cabutan bulu roma. Mengapa setiap orang mempunyai pertumbuhan rambut dan bulu roma yang tidak sama?

Menurut Pakar Kecantikan Estetik, Pusat Perubatan iHeal, Dr Abrizah Ousman, bulu roma terbentuk dalam satu folikel rambut iaitu satu struktur kantung yang dijumpai di bawah kulit. Setiap orang mengalami pertumbuhan bulu yang berbeza bergantung kepada keturunan, umur, berat badan, metabolisme, aktiviti hormon dan ubat-ubatan tertentu.
 Perkara ini kadangkala menimbulkan kebimbangan pada perempuan tersebut tentang 'kelebihan' yang barangkali membuatkan dirinya dicemuh masyarakat. Untuk pengetahuan semua, dalam konteks islam, pembuangan bulu kaki atau mana-mana bulu di badan selain muka adalah dibenarkan jika ia dapat menambahkan kecantikan dirinya atau untuk menambat hati suami (suami ye, bukan untuk tontonan umum) ataupun untuk mengelakkan malu di khalayak ramai. Jadi rajin-rajinlah anda membuang bulu untuk cantik ya!
Ramai ketahui, mencukur bulu sangat popular di kalangan wanita, namun kesannya sangat membuatkan seseorang tidak senang duduk. Ya, bercukur membuatkan kulit anda gatal.

Jadi sebagai alternatifnya, anda boleh mencuba WAXING.


booking tarikh & waktu untuk temujanji.
Whatsapp 📲

MIZZ NURIN 012-9409372

MIZZ FIZA 011-12825902

👍 🌸JOM CANTIK LAYAN MASSAGE UOLLSS🌸
📞📞📞CALL 03-55194159
Follow IG👇🏻👇🏻👇🏻
@spa_best_murah
@spa_best_murah
@spa_best_murah
Post a Comment